طرح تولید غلات حجیم شده

طرح تولید غلات حجیم شده

چکیده
غلات حجیم شده عموما” بعنوان تنقلات مصرف میشوند. از آنجا که آمار استفاده از تنقلات
متنوع و غذاهاي آماده در جوامع امروزي با افزایش روزافزونی مواجه است، از اینرو این طرح در قالب
مطالعه مقدماتی و امکانسنجی طرح تولید غلات حجیم بررسی شده است. مطالعه واحدهاي تولید
کننده و بررسی وضعیت صادرات و واردات و امکان توسعه صادرات، بیانگر اقتصادي و توجیه پذیر بودن
طرح میباشد.

غلات حجیم شده
-1 معرفی محصول
بطور کلی فرآورده هاي حجیم شده را می توان از بیشتر غلات مانند گندم، جو، برنج و ذرت تولید
کرد که به اشکال گوناگون مانند ورقه اي، پولکی یا دانه کامل حجیم شده به بازار عرضه می شوند. از
ذرت بیشتر از سایر غلات براي تولید فرآورده هاي حجیم استفاده می شود.
بر اساس تعاریف استانداردهاي ملی، غلات حجیم شده عبارتند از بلغور و آرد غلات که به وسیله
دستگاه اکسترودر، تحت دما و فشار بالا، حجیم و پخته شده و سپس پوششو طعم داده شده باشند.
مایعات شکلاتی، میوه اي یا انواع طعم هاي دیگر میتواند به عنوان ماده پرکننده یا مغزي در این
محصولات تزریق شود یا به عنوان روکش دهنده روي این محصولات را پوشانده و طعم هاي متنوعی
ایجاد کنند.
انواع دیگري از غلات حجیم نیز وجود دارند که بر پایه دانه غلات تهیه میشوند. در این روش دانه
هاي گندم، ذرت یا برنج تحت شرایط انفجاري ویژه اي حجیم شده و سپس از ترکیباتی مانند عسل،
کاکائو یا مواد مشابه به عنوان روکش دهنده براي آنها استفاده میشود.
🙁 -1-1 نام و کد آیسیک( 3
محصولات حجیم شده غلات 15311610
-2-1 شماره تعرفه گمرکی؛
یا (swelling) تعرفه گمرکی این محصول 1904 با عنوان ” فراوردههاي غلات که با عمل پف کردن
تفت دادن بدست آمده باشند” است.
یا تفت (swelling) شماره تعرفه 190410 ، شرح تعرفه: فرآوردههاي غلات که با عمل پف کردن
دادن بر پایه ذرت بدست آمده باشد.
یا تفت (swelling) شماره تعرفه 190490 ، شرح تعرفه: فرآوردههاي غلات که با عمل پف کردن
دادن بر پایه غلاتی غیر از ذرت، بصورت دانه، پیش پخته یا آماده شده بنحوي دیگر بدست آمده باشد.
-1-3 شرایط واردات
از لحاظ قانونی محدودیتی براي واردات این محصول وجود ندارد. محصولات وارد شده از لحاظ
کیفیت بر اساس استاندارد ملی ایران ارزیابی میشوند. با مراجعه به آمارهاي منتشر شده توسط وزارت
(2- بازرگانی اطلاعات مربوط به میزان واردات این محصول جمع آوري شده، که به تفصیل در بخش( 3
ارائه شده است.
-1-4 بررسی و ارائه استاندارد
شماره استانداردهاي ملی مرتبط با فرآورده هاي غلات حجیم که توسط موسسه استاندارد و
تحقیقات صنعتی ایران تعیین و تدوین شده و اجراي آن با کسب موافقت شورایعالی استاندارد اجباري
اعلام شده، در بخش ذیل ارائه و در ادامه خلاصه استانداردهاي مذکور آورده شده است.
1. استاندارد شماره 2880 با موضوع “ویژگیهاي فرآورده حجیم شده بلغور و آرد غلات”
2. استاندارد شماره 4509 با موضوع ” ویژگیهاي دانه غلات حجیم شده به روش انفجاري”
3. استاندارد شماره 3851 با موضوع “ویژگیهاي میکروبی فرآورده هاي غلات”
4. استاندارد شماره 2968 با موضوع “حد مجاز آلودگیهاي میکروبی فرآوردههاي پف کرده بلغور و
آرد ذرت”
5. استاندارد شماره 6756 با موضوع “ویژگیها و میکروبیولوژي پودر مورد استفاده در پوشش
فرآورده پف کرده بلغور و آرد ذرت”
تعاریف و اصطلاحات بر اساساستانداردهاي ملی
در این استانداردها واژهها و اصطلاحات با تعاریف زیر بکار میرود.
فرآورده حجیم شده بلغور و آرد غلات عبارت است از بلغور و آرد غلات که وسیله دستگاه §
اکسترودر پخته و حجیم شده باشد.
بلغور غلات عبارت است از غلات خورد شده در اندازه هاي مختلف که قسمت عمده آن از §
اندوسپرم تشکیل شده و میزان جوانه آن بسیار کم باشد.
آرد غلات عبارت است از غلات پودر شده که قسمت عمده آن از اندوسپرم میباشد. §
دستگاه اکسترودر دستگاهی است که با ایجاد فشار و حرارت موجب پخته شدن و انبساط §
بلغور و یا آرد غلات میگردد.
پوشش عبارت است از مخلوط آماده شده حاصل از مواد خوراکی مناسب که به منظور ایجاد §
طعم و بهبود کیفیت محصول پس از حجیم شدن روي آن پاشیده میشود.
مواد اولیه
مواد اولیه مورد مصرف در تولید این محصول به طور معمول به شرح زیر میباشد:
بلغور غلات، آرد غلات، روغن، پودر پنیر، پورد آب پنیر، شیر خشک بدون چربی، نشاسته، آرد سویا،
نمک طعام، کره مارگارین، پودر کشک، پودر ماست، پودر سبزیجات، پودر سیر، پودر پیاز، پودر گوجه
فرنگی، پودر سایر سبزیجات مناسب، شکر، کاکائو، انواع مغزهاي خوراکی مناسب، مخمر اتولیز شده،
پروتئینهاي

25900 تومان – خرید
محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • کاربر گرامی، در این وب سایت تا حد امکان سعی کرده ایم تمام مقالات را با نام پدیدآورندگان آن منتشر کنیم، لذا خواهشمندیم در صورتی که به هر دلیلی تمایلی به انتشار مقاله خود در ارتیکل فارسی را ندارید با ما در تماس باشید تا در اسرع وقت نسبت به پیگیری موضوع اقدام کنیم.

مقالات مرتبط